Stappenplan ‘Zomerbloeiers oppotten’

Stappenplan ‘Zomerbloeiers oppotten’

“Zelf een pot met zomerbloeiers oppotten is heel simpel. Je hebt er daarna een zomer lang plezier van!”

Stap 1

Zorg dat je alles bij de hand hebt. Wij hebben gebruikt:  buitenpot, potgrond, schepje, hydrokorrels, emmer water, meststof en natuurlijk je favoriete zomerbloeiers.

Stap 2

Zorg dat er onderin de pot een gat zit, zodat overtollig water weg kan. Vul de pot onderin met een laagje hydrokorrels, dit zorgt voor optmale groeistandigheden voor je zomerbloeiers.

Stap 3

Vul vervolgens de pot tot net onder de rand met een potgrond speciaal geschikt voor zomerbloeiers. Deze potgrond houdt langer vocht vast en bevat meer voeding dan een standaard potgrond.

Stap 4

Haal alle zomerbloeiers uit hun pot door voorzichtig in de pot te knijpen, terwijl je de plant bij de kluit vasthebt. Dompel alle planten even onder in een emmer water, zo krijgen ze meteen een goede start.

Stap 5

Zet de zomerbloeiers in de potgrond en druk ze stevig aan. Voeg als laatste een langwerkende meststof toe, zo krijgen je planten de hele zomer lang voldoende voeding. Voor eindeloos veel plezier van je zomerbloeiers!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...